A legmegbízhatóbb pénzkeresés - Pénzkeresés bloggal - Adsenssel és linképítéssel

Hogyan működik a weboldallal való pénzkeresés?


Manapság minden weboldalon megjelennek a hirdetések, bármilyen oldaról is legyen szó. Mennyit lehet ezzel keresni? Eszméletlenül sokat. Mi magyarok előnyben vagyunk. Azért mert itt Magyarországon nem népszerű annyira ez az egész dolog, mindenki fél a netes "átverésektől" - mivel mindenki csak az MLM, beugratós, befektetős módszereket ismeri, amelyeknek semmi értelme nincsen, hiszen ki adna pénzt 0 munkáért cserébe? Senki. Viszont ha mi energiát és munkát fektetünk valamibe akkor az meghozza gyümölcsét.

Miért lehet jól keresni Adsensel és weboldallal?
Gyakorlatilag nekünk csak az oldalunkat kell karbantartanunk, folyamatos és értékes tartalmat biztosítanunk, és linket építenünk (a magyar piacon/ magyar googliba ez se annyira fontos dolog) és hirdetéseket elhelyeznünk. Az AdSense gyakorlatilag a világ legjobb hirdetési platformja, biztonságos (hiszen Google kézben van), korrekt árakkal dolgozik (1 hirdetésre való kattintásért akár 400-500 forintot is kaphatunk, persze ez kulcsszótól függ), maga a hirdetés Impression (gyakorlatilag a hirdetés megjelenése az oldalon) ért is fizet, bankszámlára, nyomonkövethető, egyszerű.

Kis izelítő a saját bevételeimből:

Fontos megemlíteni hogy én nagyon sokáig "kezdő" voltam, hisz nemvolt magyar nyelvü leírás erről az egészről, majd később nem volt rá időm és energiám. A statisztikából látszik hogy napi 1-2 ezer forint is könnyen elérhető (soha nem fektettem igazán sok energiát ebbe az egészbe, voltak nekem jobban tetsző módszerek mint a tumblrrel való pénzkeresés - közel 600-700 dollár bevétellel, vagy akár a netes munkák között a fordítás (944 keresett dollárral :) ) és még sok minden mást kipróbáltam, mint a képfeltöltéssel való pénzkeresést - 400-500 dollár körül áll.

Blog létrehozása

Első lépésünk egy blog létrehozása lesz, mivel először az ingyenes lehetőséget fogjuk választani, ne gondolkodjunk .com /.hu -s címben. Igazából már 200-300 forintért lehet venni domain-t, de először probáljuk ki ingyen, hisz nem bukhatunk semmit (én összesen max 10 ezer forintot költöttem életembe ilyen olyan dolgokra, amiben benne volt kb 15 domain és 2 program és webhoszting)

Milyen ingyenes platformot válasszunk? A bloggert. Rengeteg oka van ennek, amelyek itt annyira (Mo.-n) nem ismertek mint például: google termék, nagyon erős a domain DR -je (A DR - Domain Ranking - úgynevezett mérő szám, milyen erős egy domain a google számára, egyértelmű hogy saját maga számára a legerősebb a sajátja :) ), rengeteg téma, melyek nagyon jól személyre szabhatóak, és AdSense optimalizálás - beépítettség, amellyel gyakorlatilag pár kattintás alatt "Pénzkeresővé" tehetjük a blogunkat. 

Hogy, smint? Keressünk magunknak egy magyar kulcsszót. Gondolkozzunk hogy miben vagyunk jók, vagy ha nem is jók, miről tudnánk sokat és értelmesen írni sokat, folyamatosan, gyakorlatilag bármit választhatunk (fotózás,divat,smink,barkács,kaja, vélemény blog(ez picit nehezebb), bármi amit csak eltudsz képzelni). 
Keressünk 1 témát ( ez lesz az úgynevezett "main" - keyword ( kulcsszavunk)). Következő lépés hogy keressünk további kulcsszavakat -> ubersuggest.org -> irjuk be a kulcsszavunkat, és válasszuk ki a magyar nyelvet. 
Próbáljuk olyan kulcsszavakat keresni magunknak hogy -> Mennyire hatásos ez meg az, Hogyan működik ez meg az. Ezekből gyüjtsünk sokat, erre fogjuk a külön külön cikkeinket építeni, ezek úgynevezett "Long-tail" kulcsszavak, kevés havi kereséssel (50-100-200 max) viszont nagyon nagyon egyszerű Googlebe való feltornázással (Google optimalizálás - hogy mi az és hogy kell nemsokára megtudod)

Mérjük le a kulcsszavaink "Google optimalizálás" nehézségét: -> https://app.kwfinder.com/ -> 20-30 körüli értékek jók, 45-50 ig több munka kell hozzá, afölött ne nagyon próbálkozzunk kezdőként.

A kulcsszavainkat (legyen 10-20 max, de legalább 5-10) mentsük el Excelbe, a nehézséget irjuk mellé, és azt hogy mennyien keresnek rá. A KW finder nevü appba láthatjuk hogy mennyi az adott átlagos CPC - vagyis kattintásonként mennyi pénzt kaphatunk (bár véleményem szerint ez mostanság nem annyira releváns mint régebben volt, hiszen a google személyre szabottan mutatja a hirdetéseket minden Google fiókkal rendelkező számára), így akár 1-2-3$ - os CPC-s hirdetések is megjelenhetnek az oldalunkon. 

Regisztráljunk a bloggerbe. -> http://blogger.com 

Hozzunk létre egy új blogot, a megfelelő kulcsszóval párosítva - Pl ha kiválasztjuk azt hogy "led lámpák" akkora blog neve legyen ledlampak.blogspot.com vagy ledlampaepites.blogspot.com stb. Az a lényeg hogy a "main" kulcsszavunk szerepeljen a blog URL-jében.

Töltsük ki a címet, és adjunk a blognak leírást (a beállítások fülön lehet).

A blogunkat személyre szabhatjuk, nézegessük a menüpontokat át, ismerjük meg a felületet, ha nemtetszenek a beépített témák találhatunk rengeteg ingyeneset Googleba beirva -> free blogger themes, free blogger premium themes stb stb, akár témának megfelelően free fashion blogger/blogspot themes

Cikkek cikkek hátán, a pénzkeresés mikéntje.

Következő feladatunk az lesz hogy feltöltsük a blogunkat megfelelő mennyiségű tartalommal (lehetőleg azért a minőségre is figyeljünk, szerepeljenek képek, szépen rendezett szöveg )

Hogyan írjunk cikkeket? Igazából csak írjunk és írjunk, és használjuk a kulcsszavainkat az adott releváns cikkekben (azokat a kulcsszavakat amiket elmentettünk korábban), probáljunk hosszú cikkeket írni, részletesen, legyen megnyerő.

Fontos hogy legyen elegendő tartalom, hiszen a Google AdSense csak akkor fogadja el a jelentkezésünket ha megfelelő mennyiségű tartalom van az oldalunkon (annyira nem nehéz ezt elérni, engem elsőre elfogadtak, pedig még nagyon nemértettem ezt az egészet amit csinálok :))

Ha esetleg más pénzkeresési módot is akarunk később hozzáadni érdemes termékeket is bemutatni (pl itt lehet alkalmazni Amazon/Ebay affiliate dolgokat -> reklámozol bizonyos ebay/amazon termékeket, amelyeket ha a te linkeden keresztül vesznek meg, akkor kapsz bizonyos jutalékot érte), esetleg ha vannak kifelé mutató linkjeink akkor alkalmazzunk adf.ly-t (Adf.ly pénzkeresés itt található a cikk közepe/vége felé )

Írjunk gyakran, legyünk motiváltak, minél több cikkünk van annál több lehetőségünk van forgalomra, és bevételre

AdSense jelentkezés -> a blogod pénzkeresési lehetőségei közötti menüpontban, pár egyszerű lépésben, magyarul be van mutatva, csak el kell olvasni részletesen.


Forgalom generálása, linképítés, google optimalizálás

A dolog oroszlán része, hogyan kezdjük? Hozzunk létre facebook oldalt, osszuk meg barátaink között, kérjük hogy osszák meg magát a weboldalunkat is facebookon, twitteren ki mit szeret. Osszuk meg különböző közösség platformon (lehetőleg ne spammeljük, bár ezt én nem mindig tartom be, hiszen akit érdekel az úgyis kattint, akit nem az úgysem :) ), .blog.hu -s cikkeknél érdemes beszúrni, különböző fórumkoban osszuk meg (ez nagyon nagyon sokat segít, gyakorlatilag linket építünk mind a két módszerrel, a fórumossal és a blog.hu-s megoldással is), különböző vendégkönyvekben is megoszthatjuk a dolgokat.

Hogyan mérjük a weboldalunk statisztikáit? Használjunk google webmestereket (itt küldjük google indexbe a blogunkat, pár kattintás után rájössz hogyan kell (Megtekintés Google-ként, majd indexbe küldés), használjunk Ahrefet:>https://ahrefs.com/site-explorer/ feltehetőleg regisztrációt fog kérni, tegyük meg, ingyenes fiók is létezik, nekem is olyan van, bőven elég számunkra. Itt a weboldalunk címét irjuk be, bloggeres weboldal gyanánt vigyázzunk hogy a végén mindig a .com -os címet irjuk (ez érvényes a barátok között és facebookon való megosztásra is)

Egy saját körülbeül 2-3 hetes oldal állapota, mint látható az Organic Traffic máris 240 (ami havi átlagot jelent, persze ez változó, ennél több szokott lenni, főleg hogy Szocial Trafficcal van boostolva, így körülbeül 3-4 ezer / nap ha aktívan van hirdetve, passzívan 500-800 oldaltöltés, ebből az adsensben nem mind jelenik meg adblock miatt, de nagy kulcsszavakra már (10+ ezer keresés havonta) az első 10-20 ban van.) Fontos megjegyezni hogy mindig kell 1-2 hónap legalább hogy beálljon az oldal helyezése a Googleba. Fontos hogy ez nem egy blog tipusú oldal, így kevés az Organic keyword, nincs sok tartalom se rajta, 3x ennyi tartalommal  még 30-40 kulcsszó plusz kulcsszó is kivitelezhető lehet, mindenképp a SEO-n (kereső optimalizáláson) múlik.De mi is az a Google optimalizálás? Mindenki a googleba keres, így nagyon fontos hogy ha a mi kulcsszavunkra keresnek a googleba, minket hozzon ki először, ezt link építéssel érhetjük el. Mennyi forgalomra számíthatunk -> Elmentettük a kulcsszavainkat, amely mellett megjelenik a havi átlagos keresés. Ezt próbáljuk elcsípni (ennél feltehetőleg többet fogsz, hiszen sok kulcsszót nem mentettünk el, + kapunk úgynevezett Szocial média, és direct trafficot is, ez a facebook, és a linképítésből származó forgalom)

Linképítés hogyan

Keressünk releváns fórumokat, regisztráljunk, majd a profil beállításoknál a Weboldalam(vagy valami hasonló) dobozba irjuk be a bloggeres oldalunkat (.com os végződéssel, ez fontos!), aztán a aláírásunkba (vagy valami hasonló neve van, ez az a dolog ami minden fórum bejegyzésünk alatt megjelenik)  irjuk be a blogunk urljét (.com ne felejtsük el). Majd írhatunk egy fórum témát is az oldalunkról, vagy legalább beszélgessünk másokkal -> így direct forgalmat is fogunk kapni, és linket is építünk egyszerre, keressünk minél több fórumot, mindenhol jelenjünk meg. 

Link gyüjtemények -> írjuk be googleba ezt, itt tudjuk bizonyos link tárolókhoz hozzá adni az oldalunkat, manapság nem annyira népszerű már, de van kis hatása. A lap.hu-t tudom ajánlani(de több helyre is regisztráljunk sokat számít nagyon!), mivel onnan nagy mennyiségű forgalomra is számíthatunk, és a magyar piacon az egyik legerősebb linkkel (nagyon sokat lendít a weboldalunkon). Szóval szépen gyüjtögessük a linkeket. Kis tanács: amint megjelenik a linkünk valamely oldalon, annak az URL-jét mentsük el, az összeset egy helyre egy Excel v bármilyen helyre, ezzel fogunk később bűvészkedni egy picit :), ez érvényes a fórumokra is, a saját profilunk linkjét mentsük le az excelbe, a létrehozott témájét is, és ahol még megjelenik a linkünk)

Social Signals: Facebook oldal létrehozása, Twitter létrehozása, Instagram és Youtube ha van rá affinitásunk és tudjuk azokat is tölteni tartalommal, ezeken van lehetőség weboldal hozzáadására, és forgalom generálására. Egyéb social dolgora is kirakhatjuk, Pinterest, további videó megosztó oldalakra ha van videó a weboldalhoz (vimeo stb)

Videó marketing: Mint említettem Youtube, Vimeo, Videa és egyéb oldalak, hozzunk létre egy kis videót, ha nem szeretnénk arcunkat adni az egészhez akkor csak egy pár képből álló videót, ami bemutatja az oldalunkat, és a képekbe rakjuk bele az oldalunk URL-jét is, nagyon sok forgalmat tudunk ezekről az oldalakról szerezni, a youtube videónk linkjét is hozzá az excel táblánkhoz :)

Rövid cikkek megosztása: irjuk be googleba -> cikk beküldés, találhatunk pár cikk megosztó oldalt, használjuk ezeket linképítés gyanánt és forgalom generálásra.

Facebook csoportok: Mostanság ez az igazán menő dolog, igazából linket nem építünk viszont hatalmas mennyiségű forgalmat generálhatunk, a releváns (vagy nem, ezt mindenki szive joga dönti el) osszuk meg az oldalunkat, ha esetleg spamre adjuk a fejünket, lehetőleg ne a személyes facebook profilunkkal, hanem hozzunk létre egy kamut.

Reddit.com -> Van magyar alreddit, ide beküldhetjük a linkünket, értelmes leírással, és ne spammeljünk, a reddit nagyon nagyon mérges érte, elég sok forgalom generálható ez által, és a link is sokat ér.

Blog kommentek: Akár blog.hu, vagy akár bármilyen más oldalon való kommentelési lehetőséget használjuk ki, van ahova alapbol be tudjuk szúrni a weboldalunkat egy Weboldal / URL nevezetű felületre, ha ezt tudjuk használni, akkor csak ide szúrjuk be, ha nem akkor magába a komment tartalmába.

Egy kis statisztika a fent már mutatott (Ahref statisztika) oldalról - ez 2 hétnyi forgalom, jó pár ezer megkeresett forinttal. Mint láthatjuk a facebook csodája itt is elég jól működik, akár csak a reddit de már ottvan a Google is. A t.co webhely az Twittert jelent. Fontos megjegyezni ez egy nagy szintű domain (nem blogger.com végződésű,hanem .us )
Google optimalizálás - egy kis statisztika

Google Webmesterek statisztika, a googleból érkező keresések (ugyanúgy 2-3 hét alatt, de inkább 1-2 hét az indexelés és google optimalizálás ideje miatt, még mindig nem állt be a megfelelő szintre az oldal, úgynevezett Google Dancing van)Ne féljünk a külföldi oldalaktól, értelmes forgalomra ne számítsunk, viszont linket építeni jó, fórumok stb dolgok.

Mit ne-> Ne dőljünk be olyan oldalaknak (főleg külföldi) hogy ingyenes linképítés, ilyen nem létezik. Mi magunk ingyen megtudjuk csinálni, és vannak programok (az egyiket tudjuk trialba 5 napig használni, vagy tovább is egy kis trükkel, lásd lejjebb). de ahova csak az URL-t kell bemásolni és ő majd épít az nem működik, inkább csak ront a helyzeten.

GSA ranker. Igazából meg lehet próbálni, külföldi linkeket épít, googleba beírod le tudod tölteni, aki vágja az angolt annak ajánlom, lehet vele sokat rontani és javítani is. Amit megpróbálhatunk, az az excel táblában való linkjeink bemásolása egy projektbe (NEW-> ott az URL felületen kattintsunk az Editre, majd Edit all és ekkor egyszerre többet is hozzá tudunk adni, a Keywords és Anchorra a kulcsszavainkat irjuk be, sokat, és angol kulcsszavakat is használjunk) ha lejár a trial, akkor C:\Users\Felhasználóinevünk\AppData\Roaming mappából kell kitörölni a GSA Search Engine Ranker mappát, majd újra telepíteni a programot, ekkor újra 5 napunk van, kapcsoljuk be hozzá a rejtett mappák megjelenítését.

Szóval mit csináljunk: Sok helyen jelenjünk meg, Facebook, Fórumok, és gyakran építsünk. A forgalmunkat látjuk a bloggerbe, ki tudjuk tapasztalni mi az ami beválik, mi az ami nem.