Pénzkeresés bloggal és weboldallal

Pénzkeresés bloggal és szociál média platformmal (Tumblr / Twitter)

A cikk csak Tumblr és Twitter platformon való pénzkeresést mutat be, másik cikkben olvashatsz a cikkeken alapuló, normál bloggal való pénzkeresésről.

Miért pont twitter és tumblr? Mert egyszerű, gyors, és sokan használják, és nincs rá szükség hogy sokat foglalkozzunk a cikk írással, hiszen képekkel, és egysoros szövegekkel is nagyon jó blogot tudunk csinálni ezeken a platformokon.

A legelső lépés hogy keressünk egy megfelelő témát a blogunknak, lehet az divat, edzés, cicák, vicces képek, videók, gyakorlatilag bármi. Fontos hogy mi is szeressük ezt a témát, így sokkal könnyebb dolgunk van, hisz minket is érdekel a dolog.

Tumblr-t is regisztráljunk és twittert is (googleben megtalálható a regisztráció, nagyon egyszerű).
Ezeket később össze is fogjuk kötni. Jegyezzük meg  a felhasználó név, jelszó párost.

Szerezzünk tartalmat a Tumblr blogunkra, csak képekre lesz szükségünk, amit ezzel a programmal tudunk letölteni rengeteget: TumblrRipper http://www.zark.be/software/TumblRipper.html
Választhatunk hogy valamely tumblr blogból töltsön le képet (keressünk a tumblr felületén hasonló témájú blogokat, nyugodtan szedjük le a képeiket).

Hogyan szerezzünk követőket a twitter /tumblr-ünkre:
Tumblr: Írjuk be a keresőbe a választott témánkat (pl ha kaja akkor -> Food), ekkor megtaláljuk a legnépszerűbb bejegyzéseket, válasszuk ki a legnépszerűbbet, alul találni fogunk egy ilyen szöveget hogy "NOTES". Itt találjuk azokat akik ezt a képet likeolták, nos ezeket az embereket kell követnünk. Egy nap 200 embert lehet követni, és ezt érdemes is megtenni.

Twitter: Keresőbe beírjuk a témánk nevét (ha kaja akkor -> food) és megtaláljuk a legnépszerűbb Tweeteket, ezeket a tweeteket likeoló, retweetelő embereket kell követnünk, vagy a legnépszerűbb tweetet megosztó profil követőit (Followerseit)

Hogyan keressünk pénzt/ Töltsük fel a képeinket tumblrre/Osszuk meg Twitteren:
Ez a három kérdés egyben van, mivel szorosan kapcsolódnak egymáshoz.
http://picloadr.com/ -> a weboldal segítségével feltudjuk tölteni a képeinket egy úgynevezett tumblr Queueéba, ami azt jelenti hogy nem kell kézzel egyesével megosztanunk a képeinket.
Picloader használata:

1/4 Photos -> ide húzzúk be a képeinket amelyeket fel akarunk tölteni

2/4 Tumblr Blog  -> ide irjuk a tumblr blogunk címét ( neveablognak.tumblr.com ezt kell tudnunk hogy milyen néven hoztuk létre)

3/4 Captions -> Itt válasszuk azt hogy One Caption. Nagyon fontos, ide fogjuk elhelyezni a "pénzt" hozó linkünket. Olvass tovább, csak akkor töltsd ki

4/4 Tumblr Options Nagyon fontos! Tags-> Irjuk ide a témánkhoz kapcsolódó kulcsszavakat pl ha kaját választottunk akkor -> food, foodie, nyamm, foodporn  stb, stb, ezt logikusan mindig angolul  és lehetőleg minél többet próbáljunk meg beírni (7-10 elég). Ezen kívül még a Click-Through link lesz nagyon fontos, és a Source, olvass tovább hogy milyen linket fogunk ide tenni.


Szóval milyen linkeket tegyünk a Caption és Click-Through / Source mezőkbe? Tegyünk Adf.ly-t! Működik, nagyon jól, sokat lehet vele keresni és hosszú távon is, hiszen örökre megmaradnak a képeink.
Adf.ly regisztráció: http://adf.ly/ és Shorteneljünk (másoljuk be a shorten mezőbe a adf.ly-on) a saját blogunk nevét pl -> ablogom.tumblr.com -ot a Shrink felületbe és ezt kapjuk -> http://adf.ly/1d7Uie
Szóval a saját linkünket (ne ezt amit itt találsz) másoljuk be az adott Caption / Click-Through felületre és várjuk meg a feltöltést.

Töltsünk fel rá képeket: Pénzkeresés képfeltöltéssel (a megosztó oldalakra feltett fotók linkjét kell beágyazni a Click-Throughba és Descriptionbe)

Queue beállítás: Be tudjuk állítani hogy milyen gyakran ossza meg a tumblr a bejegyzésünket: A tumblr blogunknál keressük a Queue beállításokat, és pl tegyük 24-re, így egy nap 24 bejegyzést (képet) fog megosztani, vagyis óránként egyet. 

Twitter-összekötés: A tumblr beállításainknál össze tudjuk kötni a tumblrünket, a twitterrel, így amit Tumblrön megosztasz, azt Twitteren automatikusan megosztja, így 2 felületen is megjelenik a linkünk. Twitteren is rendszeresen followoljunk embereket.

Tippek: Ne felejtsünk el minden nap követni embereket, mindig töltsük újra a blogunkat képekkel